Ekot på plats

Biden betonar enighet och samarbete

1:39 min

I de tidiga opinionsmätningarna mellan demokratiska presidentkandidater leder just nu Joe Biden med bred marginal inför valet i november nästa år. I går höll han valmöte i Philadelphia där han baserar sin valkampanj.

– Det här landet vill inte se mer polarisering, det amerikanska folket vill inte ha mer strider och barnsligheter, sa Joe Biden i ett tal där han gång på gång betonade vikten av enighet och samarbete och försöker därmed profilerade sig som en motpol till president Donald Trump.

Här i Pennsylvania är Biden på hemmaplan, han föddes i Scranton i delstatens nordöstra hörn och Pennsylvania hör till den handfull delstater som måste vinnas av en demokratisk presidentkandidat om man ska ha en chans mot Trump.

Systrarna Karen och Lauren som kommit för att höra på Biden var nöjda med hans budskap:

– Det är så mycket oro och så uppjagat tonfall i amerikansk politik just nu men när jag lyssnar på Biden blir jag lugn, säger Karen.

Dessutom tror både hon och Lauren att Biden skulle kunna vinna mot Trump, en egenskap som många väljare ser som den viktigaste när de ska välja bland de demokratiska kandidaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista