Västsverige

Fler fall av insulinförgiftning utreds

1:48 min

Ytterligare fall av insulinförgiftning utreds nu i en kommun i Västsverige.

För drygt en vecka sedan gick kammaråklagare Stina Lundqvist ut och berättade att hon utreder ett misstänkt fall av mord och två misstänkta fall av mordförsök efter att boende på ett äldreboende visat tecken på att vara förgiftade av insulin.

Hon efterlyste även fler fall där anhöriga misstänker att en närstående kan ha drabbats av något liknande. En handfull tips har kommit in.

– Det har inte varit lika allvarliga fall men vi är ändå intresserade av att titta på dem och se om det kan knytas till de fall vi har, säger Stina Lundqvist.

Enligt Stina Lundqvist finns det i nuläget ingen misstänkt för brotten.

– Nej det gör det inte. Som jag sagt tidigare finns det en person vi tittar på men vi har inte så mycket bevisning att vi kan sätta upp den personen som skäligen misstänk i nuläget, säger Stina Lundqvist.

Vad är det som gör den här personen intressant?

– Det kan jag inte gå in på närmare egentligen men det finns vissa saker som pekar på att det kan vara en viss person som är inblandad i detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista