Tallinn dagen efter festen

Efter lördagens schlager-EM-final i Tallinn står det klart att Lettland tar över ansvaret för Schlager-EM efter grannen Estland, där man nu återgår till vardagen.
Det är en lite avslagen dagen-efter-stämning i Tallinn på söndagen. En och annan städpatrull drar fram och röjer upp efter lördagens fest, blomsterförsäljarna vid Johanneskyrkan kom på plats lite senare än vanligt och poliserna som har kallats in från landsbygden för att hjälpa till kan åka hem igen. Men från de kaféer som håller öppet idag och från taxibilarnas radioapparter hörs Marija Naumovas segerlåt ''I wanna''. Letternas tur Nu är det letternas tur att visa att dom är lika duktiga som esterna på att arrangera Schlager-EM. Esterna har visserligen fått mycket hjälp för att klara det här mastodontprojektet, inte minst från Sverige, men de får mycket beröm för en väl genomförd TV-fest. Och letterna vill inte vara sämre. En talesman för Lettlands regering har redan lovat att regeringen kommer att dela ansvaret med Lettlands TV för att allt ska gå bra. I det uttalandet ligger sannolikt också ett löfte om ekonomiskt stöd till TV-bolaget. Väl tilltagen belöning Och andra uttalanden från det lettiska regeringskansliet tyder på att Marija Naumova själv kan vänta sej en väl tilltagen belöning för sin Schlager-EM-seger. Hur stor den blir är oklar, saken skall först diskuteras mellan landets kultur- och finansministrar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".