”Ett slag i luften”

Oppositionen i Bromölla kritisk till böneförbud

1:55 min

Beslutet i sverigedemokratiskt styrda Bromölla att förbjuda bön på arbetstid i kommunal verksamhet är ett slag i luften enligt Socialdemokraterna.

 - För att man inte ska anpassa arbetet efter bönestunder. Det är för att det förekommer sådana problem. Vi vill ha det tydliggjort att det är det här som gäller, att man inte ger utrymme för tolkningar i regelverket, säger sverigedemokraten Eric Berntson är kommunstyrelsens ordförande.

Hur det här förbudet ska efterlevas är fortfarande oklart men enligt Eric Berntsson ska det här gälla på arbetstid men inte på obetalda raster.

Även i andra kommuner där sverigedemokratiska är med och styr kan frågan bli aktuell. Till P4 Blekinge säger Sverigedemokraten Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande att förslaget är intressant.

Socialdemokraterna som är i opposition i Bromölla kritiserar förbudet. Det socialdemokratiska kommunalrådet Jenny Önnevik tycker inte att det här är ett reellt problem för kommunen:

 - Jag tycker att det är en verksamhetsfråga att hantera en sådan här typ av fråga. Det har inte funnits något problem kring bönestund i verksamheterna idag heller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista