Norsk miljardärsfru misstänks mördad

1:22 min

Den norska polisen tror att miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen, som misstänktes ha kidnappats, har dödats. Det sa polisinspektör Tommy Brøske vid en presskonferens idag.

– Fram tills nu har vi jobbat utifrån en huvudhypotes om att Anne-Elisabeth Hagen blivit bortförd från sitt hem av okända gärningsmän, och att ekonomisk vinning är ett troligt motiv. Men vi menar nu att det finns anledning till att ändra huvudhypotesen, sade polisinspektör Tommy Brøske till NRK.

Anne-Elisabeth Hagen, som är gift med miljardären Tom Hagen, försvann 31 oktober förra året.

Fram tills nu har det antagits att hon blivit kidnappad. Men det finns en rad omständigheter som har fått polisen att tänka om. Dels har det har gått lång tid utan några livstecken, dels har kidnapparna inte velat ha någon kontakt de senaste månaderna, och dels har kidnapparna inte varit särskilt intresserade av att få in lösensumman. Den norska polisen tror nu istället att gärningsmännen försöker dölja ett mord.

– Detta innebär vidare en hypotes om att en fingerad kidnappning kan vara ett försök till att dölja ett mord, säger polisinspektör Tommy Brøske till NRK.