Polisen bekräftar

Svenskar sköts ihjäl i Köpenhamn

0:48 min

De två unga män som sköts ihjäl i Köpenhamn i tisdags är svenska medborgare. Det skriver danska polisen i ett pressmeddelande.

De två männen var 21 och 23 år gamla, men av hänsyn till förundersökningen vill polisen inte berätta mer om vilka de är.

– Vi förstår om allmänheten har många frågor, men hoppas samtidigt på förståelse för att vi måste vara återhållsamma med informationen med hänsyn till utredningen. Den är mycket omfattande och involverar en rad danska och svenska poliser, säger inspektör Flemming Madsen i pressmeddelandet.

Männen kan ha haft koppling till gängkriminalitet i nordvästra Stockholm, och svenska polisen har förstärkt sin närvaro i förorterna Rinkeby, Tensta och Kista. Det säger kommissarie Stephan Kiernan, chef för polisens satsning mot grovt vapenvåld, “Team 2022”.

– En sådan här händelse har nästan alltid konsekvenser. Ofta är det en del av en konflikt eller spänning mellan aktörer i våra förorter. Det kan bli en hämnd. Det är något som vi jobbar mot nu, säger Stephan Kiernan vid Stockholmspolisen.

Männens anhöriga är underrättade, skriver Köpenhamnspolisen i pressmeddelandet.