Tory-kandidaterna föreslår stora skattesänkningar

2:31 min

I Storbritannien föreslår de båda kandidaterna till premiärministerposten stora skattesänkningar och andra ekonomiska stimulanser, för att få igång den brittiska ekonomin när landet lämnar EU.

Just nu reser dom landet runt för att möta de konservativa partimedlemmarna som avgör vem som blir landets näste ledare. En av dem är Catherine Barclay:

– Vi behöver en förståndig ledare för det här landet, säger Catherine Barclay, som tillsammans med ett tusental andra medlemmar i det konservativa Tory-partiet var i kuststaden Bournemouth igår för att se de två kandidaterna, Boris Johnson och Jeremy Hunt bli utfrågade på scen. Hon hade redan bestämt sig – men ville ändå se utfrågningen för att vara helt säker.

Johnson eller Hunt – det är frågan som de 160 000 medlemmarna i det konservativa partiet avgör om några veckor.

Inför det avgörandet börjar kandidaterna nu komma med allt fler löften om ekonomiska reformer – ett sätt att förbereda landet för en tid utanför EU. Båda talar om skattesänkningar i olika omfång, och stora infrastruktursatsningar.

Favoriten Boris Johnson som fick gehör i publiken när han lovade mer pengar till skolor och en bredbandsutbyggnad i hela Storbritannien. Men de riktigt stora applåderna kom ändå när han talade om behovet av att ta landet ut ur EU den sista oktober - med eller utan avtal med EU.

För brexit-frågan är det avgörande för de flesta medlemmarna i det konservativa partiet – ett parti som har tappat kraftigt i opinionen under senare tid.

Partimedlemmen Caherine Barclay hör till dom som är missnöjda:

– Om landet inte är ute ur EU snart så kommer jag rösta på ett annat parti i nästa val, säger Catherine Barlcay.