Ramberg: Radikal förändring men inte kontroversiellt

2:18 min

Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg kommenterar Nyamko Sabunis förslag om att elektrifiera Sveriges vägar för godstrafik.

– Sakpolitiskt är det här förstås en radikal förändring, men om det målet finns det en rätt så bred enighet. Framförallt är det inte svårt att få socialdemokrater och miljöpartister i regeringen att acceptera det, säger Tomas Ramberg.

Det här handlar väl om en sak som är viktig i sak men som inte griper in i de annars mer kontroversiella frågor som finns kring den nya ledningen i Liberalerna, menar Ramberg.

Under Nyamko Sabunis första Almedalen som Liberalernas partiledare har det varit tydligt att hon inte än tänker sätta ner foten i de frågor där alla undrar var Liberalerna ska parkera sig med Sabuni som ledare, menar Tomas Ramberg.

– Hon tänker nog ta sommaren på sig att precisera ståndpunkter om vägen framåt om till exempel migration och integration där hon varit omdiskuterad, säger Tomas Ramberg.

– Det gäller väl också andra frågor hur man ska förhandla med regeringen inom ramen för avtalet man har, hon säger att man ska hålla fast vid det men att det är viktigt att regeringen håller det man lovat, säger Tomas Ramberg.