Masskjutning

Flera offer vid ny masskjutning i USA

1:28 min

Tre personer har dödats och minst 15 skadats efter en skjutning på en matfestival i norra Kalifornien tidigt på morgonen, svensk tid. Gärningsmannen har skjutits till döds av polis men en misstänkt person kan fortfarande vara på fri fot, enligt den lokala polischefen som säger att det som hänt är som en mardröm.

Polischefen i Gilroy, en stad med runt 50 000 invånare, bekräftar på presskonferensen som han säger att han hoppats aldrig behöva hålla, att 3 personer dödats och minst 15 skadats efter en skottlossning på en matfestival i staden som ligger ungefär 5 mil från San Jose i norra Kalifornien.

Gärningsmannen har skjutits till döds av polis men man söker fortfarande efter ytterligare en eventuellt misstänkt person.

Familjer med barnvagnar och sommarklädda festivalbesökare ses springa bland matstånd och tält på en mobilfilm som ABC News visar av kaoset som uppstod under skjutningen. Skottlossningen ska ha börjat vid en musikscen runt sextiden på söndagskvällen, lokal tid, på festivalens sista dag.

Festivalen är ett återkommande evenemang som drar till sig vitlöksälskare i tusental från hela landet.

Den årliga tredagarsfestivalen höll på att avslutas när skottlossningen inträffade.