Asap Rocky och de andra åtalade släpps ur häktet

2:13 min

Den sista rättegångsdagen i misshandelsdomen mot Asap Rocky och två andra åtalade män är över. I väntan på dom så sätts de alla på fri fot efter en månads häktning.

– Att de släpps från häktet betyder att tingsrätten har ansett att det inte längre finns skäl för häktning. Jag vill inte spekulera i om de kommer att dömas eller frikännas, utan vi får avvakta tingsrättens dom den 14 augusti, säger kammaråklagare Daniel Suneson i en kommentar.

Eftersom Asap Rocky och de andra misstänkta släpps ur häktet kan de lämna landet nu och invänta domen i ett annat land.

Under rättegången, som dragit ut på tiden, har fem vittnen hörts, däribland Asap Rockys livvakt Timothy Williams. Försvaret har frågat sina klienter om de skulle gå med på att utföra samhällstjänst vid en villkorlig dom, något som åklagaren inte tog hänsyn till i sitt yrkande.

Istället tyckte åklagaren Daniel Suneson att att tingsrätten skulle ge artisten 6 månaders fängelse. Han menade att någon har slagit målsäganden med en flaska, och att det skett i samförstånd.

Under försvarets slutplädering svarade artistens advokat, Slobodan Jovicic, på åklagarens argument genom att säga att de inte begått det i samförstånd, eftersom det inte var något som var planerat sedan innan.

– Jag föreslår att tingsrätten tar fram ett vitt papper, tecknar rubriken "brottsplan" och så försöker man föra in bevispunkter under den rubriken. Jag påstår att det kommer bli tomt, eftersom det inte ens finns ett påstående från åklagaren om att det är en överlagd gärning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista