Liberalerna

Mats Persson L:s nya ekonomisk-politiska talesperson

2:15 min

Riksdagsledamoten Mats Persson blir Liberalernas nya ekonomiska talesperson när den nya ledaren Nyamko Sabuni formerar sitt lag. Mats Persson hade tidigare samma uppdrag men valde att lämna det i protest mot uppgörelsen om 73-punktsprogrammet med regeringen – en uppgörelse han nu ändå ska försöka få så bra som möjligt.

Att Mats Persson nu ändå får uppdraget att föra fram Liberalerna ekonomiska politik och ha central position vid förhandlingsbordet när detaljerna i 73-punktsprogrammet diskuteras tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern ska inte ses som något tecken på att Liberalerna vill lämna uppgörelsen, enligt Mats Persson och Nyamko Sabuni.

Så länge Socialdemokraterna håller vad de lovat vill också Liberalerna bidra till att resultatet blir så bra som möjligt.

Nyamko Sabuni är nöjd med att Mats Persson väljer att komma tillbaka.

Budgetförhandlingarna mellan de fyra partierna avgörs de kommande veckorna. Liberalerna väljer i dag att stryka under att rättsväsendet i form av polis, åklagare, domstolar, kriminalvården och andra behöver ytterligare miljardbelopp för att klara sina uppdrag.

Men exakt hur mycket vill inte partiledaren Nyamko Sabuni säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista