Linköping

Delar av lådcykeln hittade – kopplas till Linköpingsdåd

1:56 min

Den lådcykel som tros vara en viktig detalj i förundersökningen om sprängdådet i centrala Linköping har nu hittats.

Den 7 juni i år inträffade en kraftig explosion i centrala Linköping. Ingen människa skadades allvarligt, men explosionen orsakade stora skador på ett flertal bostadshus. Till exempel förstördes fasader, fönster och balkonger.

Kort efter explosionen efterlyste polisen tips från allmänheten gällande en lådcykel som eventuellt kunde kopplas till detonationen.

Enligt polisen har man nu hittat delar av lådcykeln, och förundersökningsledare Daniel Axelsson hoppas att de nya fynden kring den kan föra utredningen framåt

– Att just härleda cykeln till en person; se cykelns ägande, vem som har ägt den och vad som har hänt med den – om det har stulits kanske, säger förundersökningsledare Daniel Axelsson.

I utredningen i övrigt har polisen hållit 1300 förhör, som nu bearbetas. Det pågår även fortfarande en teknisk undersökning av lokalerna som drabbades av explosionen. Polisen går även fortlöpande igenom tips som kommer in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista