Israeliska trupper tillbaka i Jenin

Den israeliska armén har under tisdagsnatten på nytt gjort räder i den palestinska staden Jenin. Angreppet som möttes av palestinskt motstånd skedde timmarna efter det senaste självmordsdådet. En palestinier sprängde sig på måndagskvällen till döds i en förort till Tel Aviv och två israeler dog.
Självmordsattacken på måndagskvällen var den femte på drygt en vecka. En äldre kvinna och ett litet barn dödades och ett 40-tal människor skadades. Timmarna efter dådet i Tel Aviv-förorten Petah Tikva gjorde den israeliska armén sin andra räd in i Jenin efter det att storoffensiven inne i palestinska städer avbröts. Stridsvagnar, andra arméfordon och helikoptrar deltog i operationen. Israelerna mötte palestinsk svarseld. De israeliska styrkorna befann sig tidigt på tisdagsmorgonen i närheten av flyktinglägret, där hårda strider skedde i början av april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".