Villkorlig dom

Asap Rocky: Jag är såklart besviken

2:04 min

Rapstjärnan Asap Rocky, eller Rakim Meyers som han egentligen heter, dömdes tillsammans med sina två medarbetare till villkorlig dom utan samhällstjänst.

Samtliga ska betala 12.500 kr i skadestånd till den 19-årige mannen, som attackerades i slutet av juni i centrala Stockholm. Artisten satt häktad under en månad och i början av augusti släpptes han i väntan på dom. Hans försvarsadvokat Slobodan Jovicic har ännu inte bestämt sig om domen ska överklagas.

– Vi är besvikna. Vi känner att väldigt många av våra invändningar faktiskt accepterades i tingsrätten så är det givetvis en extra stor besvikelse när man faller på målsnöret, säger Slobodan Jovicic.

Rättens ordförande Per Lennerbrant resonerade såhär kring domen.

– Vi har beaktat både att det har rörts om en misshandel mot en person som låg ner. Attackerad av flera personer med slag och sparka, det gör det allvarligare men också att det varit ett mycket kortvarigt förlopp. Det var över på några sekunder och de skador som vi anser att det är bevisat att de tilltalade har tillfogat målsägande, det rör sig om blåmärken och hudavskrapningar, säger han.

En fråga som varit viktig under rättegången var om det fanns en eller flera flaskor som användes vid misshandeln. Stockholms tingsrätt anser att det inte är bevisat. Kammaråklagare Daniel Suneson delar inte den åsikten.

– De anser att det inte är bevisat att det har använts en flaska och då blir straffvärdet mycket lägre än vad jag hade förväntat mig. Jag ska fundera några dagar och se om det finns någon anledning att låta hovrätten pröva målet, säger Daniel Suneson.

Rapparen Asap Rocky är besviken över att Stockholms tingsrätt ansett honom skyldig till misshandel.

”Jag är såklart besviken över dagens dom. Jag vill tacka mina fans, vänner och alla som visat kärlek under den här jobbiga tiden”, skriver han på Instagram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista