ASAP ROCKY

Reaktionerna i USA efter domen

1:10 min

Här i USA är domen i Stockholms tingsrätt en av den amerikanska onsdagsmorgonens självklara toppnyheter – den finns med på alla större mediers hemsidor, och nyhetsflasharna från stora byråer som AP och Reuters blixtrade till bara sekunder efter utslaget.

Men det är inget som dominerar nyheterna, som istället mest fortsätter med den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epsteins självmord i häktet, med börsens upp- och nedgångar, och med händelseutvecklingen i Hongkong.

Domen är inte heller något som trendar på sociala medier.

Alla väntar nu förstås på om den i ASAP Rockyfallet så personligt engagerade presidenten ska twittra sitt yttrande om domen.

Hittills i dag har Trump twittrat uppskattande om en gammal basebollspelare som vill bli kongresspolitiker, men inget om Rocky.

Skälet till det relativt stora intresset här i USA är ju förstås främst att Trump genom diverse initiativ försökt påverka fallet, men också på att hela historien av en del här tolkas som ännu ett exempel på att unga svarta män behandlas extra hårt av rättsväsendet, även långt borta i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista