Myndighet har bristande jämställdhet

Det finns stora brister i jämställdhetsarbetet på statliga Energimyndigheten i Eskilstuna. Det visar en kartläggning som Sveriges Radio Sörmland har gjort. Långsiktiga mål har inte uppnåtts och verket har problem med könsfördelningen i vissa yrken.

Till exempel finns det inte några manliga administratörer, vilket avspeglas i att kvinnolönerna är lägre.

Energimyndigheten har inte gjort någon jämställdhetsplan sedan 2003 och den planen innehåller flera mål som inte har uppnåtts.

En del av myndighetens långsiktiga mål är lagstiftade och ska vara åtgärdade redan nu. Det gäller bland annat diskriminering och sexuella trakasserier.

Problem med könsfördelning
Energimyndigheten har också problem med könsfördelningen i vissa yrken, med brist på kvinnliga experter och manliga administratörer.

Målet är sedan 2003 att öka andelen manliga administratörer från 0 till 40 procent. Hittills har inga män anställts och målsättningen har sänkts till att tio procent av administratörerna ska vara män.

– Det är mest kvinnor som söker administrativa tjänster, säger Bengt Karsson, personalchef på Energimyndigheten.

Olika yrken ger olika löner
Könsfördelningen har medfört att genomsnittslönen på myndigheten är lägre för kvinnor. Men enligt Ann Nordstedt som är personalchef på Energimyndigheten, beror det på att yrkena är mycket olika.

– Man måste ju jämföra arbetsuppgifter som är likvärdiga. Den andelen som är experter är till 75 procent män, säger hon. De ligger på en högre lönenivå eftersom de ofta är experter.

ST-fackets ordförande Ingalill Larsson ser inte heller löneskillnaderna som ett jämställdhetsproblem.

Andreas Öbrink
andreas.obrink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".