Malmö

Man anhållen för inblandning i mordet på småbarnsmamman

1:31 min

Polisen i Malmö har gripit en ny misstänkt i utredningen av mordet på en kvinna i 30-årsåldern, som sköts ihjäl i stadsdelen Ribersborg för två veckor sedan.

– Mannen greps under dagen av ett nationellt resursteam i region Syd, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson region Syd.

Mannen har fått en offentlig försvarare och ska ha förhörts av polisen som är mycket förtegen om vilken roll den misstänkte mannen har i mordet.

Jesper Montan är mannens försvarsadvokat och han bekräftar att en person har anhållits misstänkt för inblandning i mordet.

– Jag har träffat mannen, men kan inte, och bör inte i det här läget, säga hur han ställer sig till anhållandet, säger Jesper Montan till Ekot.

Åklagarmyndigheten meddelar i ett pressmeddelande vid 18-tiden att åklagaren måste fatta beslut senast fredag klockan tolv om att antingen lämna in en häktningsframställan till tingsrätten eller försätta den anhållna personen på fri fot.

I förra veckan släpptes en 19-åring, som suttit häktad skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Han stod som ägare till den bil som misstänks ha använts som flyktbil.