Resejättens konkurs

Ving har återupptagit sina flygningar

1:43 min

Researrangören Ving har idag återupptagit sina flygningar. Igår blev alla planen kvar på marken efter konkursen för den brittiska ägaren Thomas Cook.

– Ja, idag har vi då glädjande nog beskedet att alla flyg går igen efter måndagens inställda flyg där tyvärr våra kunder drabbades, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Vinggruppen.

Idag går alltså Vings flygningar, 20 stycken, till och från Sverige som vanligt igen med Ving.

Och Ving beklagar samtidigt den sena informationen om konkursen, som vissa resenärer fick så sent som 30 minuter före avfärd i går.

Det var igår som som den brittiska resejätten Thomas Cook meddelade att de gått i konkurs. Flyg för drygt 3 000 resenärer till och från Sverige ställdes då in.

Men igår kväll meddelade Ving, som ägs av Thomas Cook, att flygtrafiken går som vanligt idag. Dotterbolaget Ving Norden ska ha bildat ett nytt bolag som heter Vinggruppen.

Hur många av de personer som berördes igår, som fortfarande försöker komma iväg till olika resmål, det vet inte Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson.

– Jag tror att ganska många har ställt in sin resa, eftersom den inte blev på den dagen det var tänkt, säger han.

Det kom stark kritik från vissa resenärer att det kom besked väldigt tätt inpå flygningen som de skulle åkt på. Varför kom det inte information tidigare?

– Vi beklagar naturligtvis att informationen kom så pass sent igår. Det berodde ju på att Thomas Cook Group, ett enormt stort reseföretag, gick i konkurs och meddelade det under natten.