PTS eller KKV ?

Vem ska bevaka konkurrensfrågor inom teleområdet? Diskussion har uppstått efter Post-och Telestyrelsens utspel igår att frågorna borde handläggas av PTS. Men det förslaget får dock hård kritik av Konkurrensverkets generaldirektör Annkristin Nykvist.
Det skall vara en myndighet som har till uppgift att se till att konkurrenslagstiftningen efterlevs och den myndigheten skall bör vara konkurrensverket. Det är det tydliga budskapet från Konkurrensverkets generaldirektör, Annkristin Nykvist. Att dela upp övervakningen av marknaden på olika myndigheter vore inte effektivt enligt Nykvist. Men Post och telestyrelsens generaldirektör däremot tycker att det finns skäl för regering och riksdag att överväga om inte Sverige skall följa Storbrittaniens exempel - där just telefrågorna lyfts över från landets konkurrensverk till PTS motsvarighet i Storbrittanien. Det kan vara lättare att samla kompetens på en myndighet. Men det håller inte Konkurrensverkets generaldirektör Ann-Kristin Nykvist med om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".