Malmö

Tonårspojke död efter skottlossning på krog

1:57 min

En pojke i 15-årsåldern har dödats i en skottlossning i Malmö. En annan tonårspojke är livshotande skadad.

Många blev vittnen till händelsen, men ingen misstänkt är gripen.

– Vi kan bekräfta att en 15-årig pojke är avliden, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Han kan inte gå in på när pojken avled, eller säga något närmare om omständigheterna kring pojkens död. Pojkens anhöriga är underrättade.

Ytterligare en tonåring är skottskadad, och uppges av sjukvården i Region Skåne ha livshotande skador. Polisen kan inte säga något om hur det ligger till med den andre tonåringen.

– Jag kan inte säga något om honom. Jag får hänvisa till sjukvården, säger Patric Fors.

Polisen fick larm om en skottskadad person utanför en restaurang på Möllevångstorget vid 21-tiden på lördagskvällen.

Under tiden polisen arbetade på platsen fick de larm om ytterligare en skottskadad person som kommit till akutmottagningen i en privat bil.

Polisen ska nu gå igenom material från övervakningskameror vid Möllevångstorget och under kvällen spärrades flera platser av.

– Den här skottlossningen inträffade på en plats där det var mycket folk, och vi har hållit vittnesförhör på plats. De förhören ska nu analyseras och kompletteras. När sådana här saker inträffar blir många berörda och chockade, och därför kan fler detaljer komma fram senare, säger Patric Fors.

Polisen ska nu också genomföra dörrknackning i området.

Larmet om skottlossningen kom några minuter efter en kraftig explosion bara två kilometer därifrån.

– Vi fick in flera samtal om en explosion. I Hästhagen fann vi ett fordon med omfattande skador, och ytterligare ett fordon med skador. Dessutom var en portgång skadad, men ingen person har skadats.

Många undrar nu vad som ligger bakom händelserna, om det finns ett samband mellan skottlossningen och sprängningen, och om det handlar om uppgörelser mellan gäng eller om det rör sig om andra motiv.

– Det är alldeles för tidigt att ha en uppfattning om motivbilden. Vi samlar in vittnesuppgifter, och är angelägna om att få fler vittnen, säger Patric Fors och fortsätter:

– I dag utreder vi dessa två händelser som separata utredningar.

Han kan inte heller uttala sig om det finns något samband mellan händelserna under natten med de sprängningar som skedde i Malmö under förra helgen.

Det ska hållas ett möte inom polisen i Malmö klockan 12 på söndagen. Eventuellt kan polisen eller polisledningen gå ut med ytterligare information efter det mötet, förklarar Patric Fors.