Sätra

Rättegången inledd i uppmärksammat dubbelmord

2:20 min

I dag börjar rättegången efter ett uppmärksammat dubbelmord i Sätra i södra Stockholm i våras, då två unga män sköts till döds i en källare i ett flerfamiljshus.

Händelsen inträffade den 10 april i år i en källare. De två offren – 18 och 21 år gamla – upptäcktes en dag senare. De var skjutna med flera skott, nakna och sittandes, enligt polisen.

– Jag har jobbat ett tag och jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Det är nästan så att tankarna förs till mexikanska kartellmord i utförandet, säger Torsten Alm är mordutredare vid polisområde Syd i Stockholm.

Senare samma vecka sköts en tredje ung man ihjäl i området. Den mordutredningen pågår fortfarande, och polisen är övertygad om att den händelsen hänger ihop med dubbelmordet.

Enligt polisen handlar dubbelmordet om en intern uppgörelse i ett kriminellt gäng.

Trots att få personer velat prata med polisen under utredningen, tror åklagaren på fällande dom. Bevisning bygger bland annat på mobilpositionering och övervakningsbilder.

– Vi har telefonlistor som binder gärningsmännen och målsägarna till samma platser, vad som hände före och vad som händer efter blir väldigt klarlagt. Det har varit en stor framgångsfaktor, säger Torsten Alm.

De åtalade nekar till brott.