Trots samtal med regeringen

V står fast vid hot om misstroende mot Nordmark

1:32 min

Trots att det förekommit kontakter mellan Vänsterpartiet och regeringen om framtiden för Arbetsförmedlingen, så står Vänsterpartiet fast vid sitt hot om att fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Det säger paritets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati i dag.

– Det är inte tillräckligt för att vi ska känna oss trygga med att den här förvandlingen av Arbetsförmedlingen blir något annat än kaotisk och ogenomtänkt, säger Ali Esbati (V).

Det var den 21 november som Vänsterpartiet gick ut och hotade med att väcka misstroendeförklaring i riksdagen mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, om inte regeringen inom två veckor svarar på hur den ska uppfylla en rad krav gällande Arbetsförmedlingen.

Partiet listade fem krav, bland annat mer pengar till Arbetsförmedlingen, och en plan för att stoppa kontorsnedläggningarna.

Förra veckan lovade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att regeringen bland annat kommer att uppmana Arbetsförmedlingen att stärka den lokala närvaron i landet, och att myndigheten får flytta över 900 miljoner kronor som inte utnyttjats i år, för att användas nästa år.

Men detta är inte det tillräckligt för Vänsterpartiet, som därefter haft möte med ministern, hotet om misstroende på torsdag står fast enligt Ali Esbati:

– Vi vill att det både ska finnas en tidsplan och löften eller indikationer av resurser, som gör att det blir trovärdigt.