USA

Kamala Harris hoppar av presidentvalet

1:32 min

En av de tidiga favoriterna i det demokratiska startfältet med kandidater till presidentposten, senatorn Kamala Harris, avslutade idag sin kandidatur.

– Jag var den lilla flickan som bussades till skolan när svarta barn skulle få börja gå i vita skolor, sade Kamala Harris i en ordväxling med Joe Biden under en av de demokratiska debatterna. En ordväxling som dröjde sig kvar hos många och fick Harris att stiga i opinionsmätningarna.

Som kvinna och dotter till invandrare från Indien och Jamaica, men också före detta delstatsåklagare och relativt nybliven senator, verkade Harris personifiera mycket av det som det demokratiska partiet var på jakt efter inför valet nästa år.

Hennes roll i justitieutskottet under kongressutfrågningarna med högsta domstolen-nominerade Brett Kavanaugh hade också satt henne på kartan för en bredare allmänhet. Men Kamala Harris lyckades aldrig leva upp till den första hypen och kampanjen har länge kämpat ekonomiskt.

Och idag kom beskedet i ett mejl till de som stött hennes kampanj:

Jag har de senaste dagarna noga övervägt och kommit fram till mitt livs svåraste beslut. Med en känsla av djup sorg men också tacksamhet avslutar jag härmed min kampanj, skriver Harris.