Illmar Reepalu åtalad för bokföringsbrott

Flera personer åtalas idag misstänkta för brott som ska ha begåtts i samband med bomässan Bo 01 i Malmö. bland de åtalade finns Malmös socialdemokratiske kommunalråd och ordförande för kommunförbundet Illmar Reepalu, som satt i stryelsen för Bo 01.
Även Boverkets förre generaldirektör Gösta Blücher åtalas för bokföringsbrott, under den tid han satt som ordförande i den tidigare styrelsen för bomässan år 2000. Ytterligare tre personer i Bo01s dåvarande ledning åtalas. Enligt åklagare Gertrud Holm vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö består brotten bland annat i att man inte bokfört bolagets tillgångar på ett korrekt sätt. Det rapporterar Sveriges Radio Malmö. Övriga åtalade är Tommy Hedlund som var bolagets vd då, och vice vdn Carl-Ove Helgertz. Även Lars-Åke Holmkvist som satt i styrelsen och senare blev ordförande, åtalas. Han är idag teknisk direktör i Jönköpings kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".