Radiosportens fotbollsexpert

Henriksson: Mycket tyder på att klubben frias

2:02 min

Manchester City stängs av från Champions League-spel i två år efter besked från Uefa, men toppklubben ska överklaga till Idrottens skiljedomstol. Richard Henriksson, Radiosportens fotbollsexpert, tror att klubben kommer frias.

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, anser att klubben har brutit mot de finansiella reglerna. Det handlar om de så kallade Financial Fair Play-reglerna. Klubben ska bland annat ha överdrivit sina sponsorintäkter mellan åren 2012 och 2016.

Förutom en avstängning från Europaspel så handlar det om böter på 300 miljoner kronor som klubben ska betala. Men Manchester City har gått ut med att man ska överklaga domen till Idrottens skiljedoms, Cas.

– Eftersom det hela då är under överklagan så kommer Manchester City kunna ställa upp i nästa säsongs Champions League. Det kommer säker dröja något år innan det går upp i Cas, och vi har sett att andra klubbar, som har fått liknande straff, har klarat sig när det har gått till Idrottens skiljedomstol, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson och fortsätter:

– Så det här är långt ifrån över, men det är en tydlig indikation på att Uefa tycker att Manchester City helt enkelt har fuskat, säger Richard Henriksson.

Han tror att klubben mycket väl kan frias i Cas.

– Visst, det här ser inte bra ut för Manchester City, men mycket tyder på att klubben blir friad i Cas, säger Richard Henriksson.