Kommunalråd åtalas efter skandalkantad bomässa

Malmös socialdemokratiska kommunalråd och ordförande i kommunförbundet, Ilmar Reepalu, åtalades på torsdagen för bokföringsbrott. Han åtalas tillsammans med fyra andra personer som satt i den tidigare styrelsen för den omtalade bomässan Bo01 i Malmö.
Den internationella bomässan Bo01 i Malmö skulle bli den största och bästa bomässa som någonsin arrangerats. Istället kantades den av stora ekonomiska problem, strejker, fuskbyggen, kritik mot vidlyftig representation och hus som inte blev klara i tid till invigningen förra året. Besökarantalet blev lägre än beräknat och i samband med att bomässan stängde gick mässbolaget i konkurs. Nu åtalas de fem i den tidigare styrelsen för grovt bokföringsbrott, alternativt bokföringsbrott. Enligt åklagaren ska brottet bland annat bestått i att man inte redovisat bolagets tillgångar på ett korrekt sätt. Socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu är förvånad över åtalet och menar att den tidigare styrelsen inte gjort något fel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".