Kris för Hollands stora teleoperatör

Problemen tornar upp sig alltmer för den nederländska telekomoperatören KPN Qwest, företaget är i ett mycket kritiskt läge.
Alla som ringt har väl någon gång fått höra en telefonsvarare säga att abonnemanget har upphört. Men många, som ringer i Nederländerna, löper framöver risken att i stället få beskedet att operatören har upphört. För så allvarligt är läget för telekomföretaget KPN Qwest. Dess ledning ger nu sina kunder rådet att hitta andra operatörer om situationen förvärras ytterligare. Och det, i ett redan sedan tidigare, mycket utsatt läge. Samtidigt som företaget förra veckan ansökte om konkursskydd rasade aktien bokstavligen som en sten. Sedan i januari är kursraset 98 procent. KPN Qwest söker nu med ljus och lykta efter köpare till en stor del av verksamheten. Och hittills kan man säga att intresserade inte precis behövt ställa sig i någon telefonkö för att komma fram till företaget. Intresset är klent, så här långt. Förhandlingar med tänkbara köpare väntas ta ytterligare någon månad, enligt ett pressmeddelande idag från KPN Qwest. Även om en del mindre verksamhet kanske kan säljas redan i morgon, men inget är klart. KPN Qwest förhandlar också om att sälja ut företagets verksamhet i Centraleuropa i en separat affär. Men fortfarande är allt så osäkert att teleoperatören idag gjort det unika och uppmanat sina kunder att gå till konkurrenter om situationen ytterligare förvärras.
Willy Silberstein, Bryssel
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".