Deltidsanställda ska ha rätt till heltid

Den som jobbar deltid ska ha rätt till heltidsanställning. Det föreslår heltidsutredningen på onsdagen. Den som har deltid och hellre vill ha heltid ska ha rätt att få det om det finns arbetsuppgifter som passar, säger utredaren Gudmund Toijer.

– Det innebär att man har rätt att föra fram sitt anspråk på en heltidsanställning. Om arbetsgivaren inte kan lägga fram en utredning som visar att heltidsanställning inte motsvarar det verkliga arbetskraftsbehovet har man rätt, ytterst genom domstolsförklaring, att få en anställning på heltid, säger utredaren Gudmund Toijer.

Enligt Gudmund Toijer ger förslaget en stärkt ställning för deltidsanställda som vill ha heltid. Men företag med upp till tio anställda är undantagna. Dessutom kan arbetsgivare hävda att det inte finns behov av heltid på den arbetsuppgift som den deltidsanställde utför.

En sjundel på deltid
Arbetsgivare har också rätt att ha en sjundedel av de anställda som deltidsanställda.

Vid nyanställning ska huvudprincipen vara heltid. Det är kommuner och landsting som har flest deltidsanställda. Men utredaren Gudmund Toijer vågar inte ha någon uppfattning om hur många som kommer att få heltid om hans förslag skulle genomföras.

Lagen underställs kollektivavtal
Han föreslår också att lagen blir underställd kollektivavtal, det vill säga att fack och arbetsgivare kan komma överens om undantag för viss områden.

– Kollektivavtalen ger större möjligheter till branschanpassning än vad lagstiftning kan göra som måste bli mera generell, säger utredaren Gudmund Toijer.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".