Strömmen tillbaka i drabbat område

Natten till lördagen kom strömmen tillbaka till alla de elabbonenter i nordvästra Stockholm, som har varit utan ström sen i onsdags.
Men när strömmen slogs på blev det överbelastning på flera håll, vilket gjort att Räddningsstjänsten haft en intensiv natt med många utryckningar. Lars Hedström, som är överbrandmästare i Stockholm, säger att de flesta larmen kom från de västra förorterna. De tusentals hushåll i nordvästra Stockholm, som blev strömlösa i onsdags på grund av en kabelbrand, fick successivt tillbaka strömmen i går kväll och i natt enligt elbolaget Birka Energi. Elabbonenterna uppmanades att ha elapparater och spisar avstängda när strömmen gick på, men hos flera av dem som inte hörsammat varningen blev det kortslutning, med rökutveckling och i ett fall brand i kyl och frys. Inga allvarliga tillbud har dock inträffat och överbrandmästare Lars Hedström tror inte att det finns nån fara för större bränder på grund av spisar som till exempel står på.
Anna Lithander, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".