Dålig information till Ericssons småsparare

På torsdag är det dags för aktieägarna i telekombolaget Ericsson att ta ställning till styrelsens förslag till nyemission. Men trots att det bara är några dagar kvar, så det har det knappt gått ut någon information alls till småspararna.
På torsdag, den 6 juni, ska aktieägarna i Ericsson ta ställning till styrelsens förslag att göra en nyemission, dvs att ta in nya pengar till företaget från aktieägarna. Men trots att det bara är några dagar kvar, så har det knappt gått ut någon information alls till småspararna. Det märks hos nätmäklaren Avanza som får många samtal om Ericsson från sina runt 100 000 kunder, berättar VD Niklas Storåkers. Det är många kunder som ringer till aktieanalytikerna på Avanza och frågar om Ericssons nyemission. De kunder som har aktier i Ericsson ska dels ta ställning till om de tycker att bolaget ska göra en nyemission, dels om de som småsparare ska vara med och investera ännu mer av sitt sparkapital i Ericsson. På torsdag har de möjlighet att gå på en extra bolagstämma och tycka till om det verkligen behövs en nyemission. Småspararna har enbart kallelsen som annonserats i pressen att gå på, medan många av de stora aktiefonderna har haft egna möten med Ericssons ledning och där diskuterat emissionen. Om de småspararna ska vara med och själv teckna nya aktier får de ta ställning till senare under sommaren, än så länge har ingen information skickats ut om den saken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".