Aktiespararna positiva till Ericssons nyemission

På torsdag håller telekomföretaget Ericsson en extra bolagsstämma för att fatta beslut om att ge ut nya aktier för att få in 30 miljarder kronor. Många småsparare tycker att de fått för lite information om nyemissionen. Men Aktiespararnas vd, Lars-Erik Forsgårdh, håller inte med om den kritiken och Aktiespararnas Riksförbund har nu bestämt sig för att ställa sig positiva till nyemissionen.
– Det finns ju redan en mängd information om Ericsson och få bolag är ju så genomlysta som Ericsson så det vore ju märkligt om inte aktieägarna och även de potentiella aktieägarna skulle kunna vara kapabla att bilda sig en egen uppfattning i det här fallet om bolagets kapitalbehov, säger Aktiespararnas vd Lars-Erik Forsgårdh. Erbjudandet om att teckna nya aktier riktar sig till samtliga aktieägare. Och på måndagen bestämde sig också aktiespararna för att rekommendera sina aktieägare att teckna aktier i nyemissionen. Aktiespararnas analys är att Ericsson trots allt har goda framtidsmöjligheter, framför allt på systemsidan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".