Åsa Sandell förlorade mot Laila Ali

Det blev förlust för svenska Åsa Sandell mot damboxningens största stjärna Laila Ali vid den stora boxningsgalan i Berlin på lördagskvällen. Domaren bröt matchen efter fem ronder och Ali dömdes som segrare.

– Jag var på väg att vinna matchen om jag hållit ut i fem ronder till. Jag blev väldigt besviken för att de stoppade matchen, sa Åsa Sandell efteråt.

– Jag hoppas att jag får en returmatch och kan förbereda mig mer än två veckor, då slår jag henne definitivt.

För Laila Alis del var detta den 22:a segern. Hon har vunnit alla sina proffsmatcher.

Laila Ali är världsmästare i supermellanvikt och dotter till boxninglegenden Muhammed Ali.

Innan matchen började fick Muhammad Ali ta emot ett tyskt fredspris. Den 63-årige Ali fick Otto Hahnpriset för sina insatser i USA:s medborgarrättsrörelse och som fredsambassadör åt FN.

Priset delas ut vartannat år. Bland tidigare mottagare finns den tidigare presidenten i det forna Sovjetunionen Michail Gorbatjov och den österrikiska nazistjägaren Simon Wiesenthal.

Otto Hahn, själv Nobelpristagare i kemi, var en forskarna vars upptäckter möjliggjorde atombomben. Han upptäckte hur tunga atomkärnor kan klyvas och genomförde en klyvning av en atomkärna 1939. Kunskapen ledde vidare till kunskapen om hur en kedjereaktion kan komma igång, vilket är grunden för atombomben.

Efter kriget och USA:s atombombning av den japanska städerna Hiroshima och Nagasaki blev en Hahn en varm förespråkare för atomvapenkontroll.