Volkswagen kallar in en miljon bilar

Biltillverkaren Volkswagen tvingas kalla tillbaka närmare en miljon bilar av märkena Polo och Lupo av årsmodell -98 och -99, rapporterar vår korrespondent i Berlin.
Det är på grund av risk för läckage på en bromsslang som företaget nu tar till denna drastiska åtgärd. Bara i Tyskland handlar det om 275 000 bilar och i Sverige rör det sig om drygt 12 000 Lupo- och Poloägare som kommer att få en kallelse för att kostnadsfritt byta bromsslang. Från Volkswagens sida vill man inte säga hur dyrt detta kommer att bli för bolaget, men att det handlar om åtskilliga miljoner euro är uppenbart. Om man får läckage på bromsslangen innebär det att servosystemet fungerar sämre och det blir svårare att bromsa. När nyheten om Volkswagens problem kom på måndagen, så sjönk företagets aktie med 1,22 procent på Frankfurtbörsen Gunnar Bolin, Berlin
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".