Saddam Hussein fick lyssna på vittnesmål mot honom.

Nytt vittnesmål i Saddamrättegång

Rättegången mot Iraks exdiktator Saddam Hussein återupptogs på onsdagen i Bagdad efter ett två veckor långt uppehåll. Hussein som senast vägrade närvara i rättssalen, är tillbaka på sin plats igen.

För två veckor sedan vägrade den irakiske ex-diktatorn att vara med i rättssalen men på onsdagen var han tillbaka på sin plats och lyssnade på ett vittne som berättade hur hans familj 1982 fördes bort från byn Dujail och hur han själv misshandlades av Saddams halvbror.

Saddam Hussein och hans sju medåtalade anklagas för över 140 människors död i den shiamuslimska byn. Rättegången väntas fortsätta med fler vittnesmål på torsdagen

Om tribunalen finner Saddam skyldig riskerar han hängning.

Han hävdade på onsdagen att han blivit torterad. Enligt Saddams uppgifter i domstolen har tortyren verkställts medan han hållits fängslad av amerikanerna. Saddam Hussein sa att spåren efter tortyren fortfarande syns över hela hans kropp.

Exdiktatorn lämnade inga andra bevis än sin utsaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".