Kim Martin i målet för Sverige.

Hockeytrupperna till OS är uttagna

Bengt-Åke Gustafsson gav på torsdagen till känna de 22 spelare som ingår Tre Kronors trupp till Vinter-OS i Turin. Damtruppen består av många av de kända namnen, däribland målvakten Kim Martin. (Radiosporten)

Forwarden Mika Hannula från elitserielaget HV 71 var den stora överraskningen när herrarnas Os-trupp i ishockey presenterades på torsdagen. Han är en av fyra inhemska spelare i truppen. De andra är Jörgen Jönsson från Färjestad, Kenny Jönsson från Rögle och målvakten Stefan Liv från HV 71. I övrigt består truppen av idel kända proffsnamn från NHL-ishockeyn, med Peter Forsberg, Mats Sundin och Henrik Zetterberg i spetsen.

Damtruppen består också av många av de kända namnen, däribland målvakten Kim Martin. Noterbart är att blott sextonåriga Emma Eliasson från Modo får chansen i truppen. De olympiska vinterspelen öppnas i februari och avgörs i Italien.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".