Pompa och ståt genom Londons gator

I London når under tisdagen friandet för drottning Elizabeths Guldjubileum och hennes hennes femtio år på tronen sin kulmen. En storslagen procession går genom Londons gator inför hundratusentals människor.
Den magnifika guldvagnen, som en gång förde drottningen till hennes kröning dras genom London av åtta hästar och eskorteras av ett praktfullt uppbåd av kavallerister och musikkårer. Stor kontrast Kontrasten är stor mellan tisdagens pompa och ståt och den stjärnspäckade lössläppta rockkonserten under måndagskvällen vid Buckingham Palace. Den kanske största festen i Londons historia hade samlat en miljon människor runt slottet, där en rad artister förenade sig med sir Paul McCartney i den bejublade avslutningen. Prins Charles höll tal Efter konserten trädde kungafamiljen upp på scenen, drottningen med öronproppar, och prins Charles tackade sin mamma drottningen för hennes femtio år långa arbete, ord av erkännande, som de flesta britter skriver under på oavsett vilken inställning de har till monarkin som statsskick.
Titti Nylander, SR:s korrespondent i London
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista