Fler gravida anmäler diskriminering

Antalet anmälningar till Jämställdhetsombudsmannen, Jämo, om att gravida diskrimineras i arbetslivet har ökat kraftigt i år. Hittills har drygt 30 anmälningar kommit in jämfört med knappt 20 under 2004. Ekot har läst alla de 22 anmälningar som inte har sekretesstämplats.

Så här skriver en kvinna.

– Klockan 19 träffade jag chefen utanför jobbet. Han berättade att det fungerade jättebra på jobbet och att båda var nöjda. När jag sa att jag var gravid tog han sig på pannan, blundade och sa att det inte fungerade då, han kunde inte lära upp en till sa han. Han sa att jag satte honom i en svår situation och jag sa att han satte mig i en svår situation ifall jag var tvungen att sluta på grund av detta. Han sa att företaget inte hade råd med detta. Jag grät under hela samtalet och kunde knappt prata på slutet på grund av att jag grät så mycket.

Så här skriver en annan kvinnan som fått ett efterlängtat jobberbjudande.

– Han ville ju så gärna att jag skulle börja jobba i hans team, men det passade inte så bra att jag var gravid för han såg ju anställningen som långsiktig. Om graviditeten gick bra, vilket han hoppades för min skull så skulle jag precis hinna komma in i jobbet och tillföra något innan jag skulle gå på föräldraledighet så han hade bett Karin att så delikat som möjligt förklara för mig att han var villig att vänta på mina provsvar och se hur det gick med graviditeten. Om jag var tvungen att göra en abort så skulle jag få jobbet.

Fler får kunskap
Att antalet anmälningar gått upp förvånar inte Eva Nikell, informationschef på Jämo.

– De senaste fyra, fem åren har vi sett en stegrande ökning av anmälningar om graviditet. Det var en tillfälligt minskad siffra förra året.

Jämo tror att ökningen beror på att allt fler känner till att det faktiskt är förbjudet att diskriminera gravida i arbetslivet.

Två till tre kvinnor per månad som upplever sig diskriminerade kan tyckas lite, sett till alla de hundratusentals kvinnor som lönearbetar. Men Eva Nikell tror att det är fler som känner av en diskriminiering.

– Det finns ett väldigt stort mörkertal och de allra flesta kvinnor är medvetna om att det här problemet finns och det betyder lite grann att de planerar sina liv utifrån detta och kalkylerar in detta i sina liv.

Svårt att få rätt
Vanligaste anmälningsorsaken är uppsägning, vikariat som inte förlängs eller provanställning som inte går över till att bli fast. Ofta står ord mot ord.

Nio fall, nästan en tredjedel, har redan avslutats med rubriken ”ej diskriminering”. Många gånger hänvisar arbetsgivaren till arbetsbrist och det är svårt att motbevisa.

Bara i ett av årets fall har Jämo nått förlikning, och ett ärende ska vidare till Arbetsdomstolen. Många fall är inte klara. Så det verkar svårt att få rätt när man upplever sig diskriminerad. Eva Nikell tycker inte att det ska hindra en anmälan.

– Det är alltid idé att anmäla om man upplever att man har blivit utsatt för könsdiskriminering. Det är viktigt att vi tar den här typen av brott mot lagstiftningen på allvar.

I några anmälningar framkommer att kvinnorna berättat tidigt i graviditetet att de är med barn, för att de velat ge arbetsgivaren möjlighet att planera verksamheten trots att risken för missfall är stor fram till och med vecka tolv.

– Om man inte vill ställa till det för sig själv eller arbetsgivaren med oro för planering och så kanske man ska vänta tills man är ganska säker på att man kommer att föda barnet, säger Eva Nikell, informationschef på Jämo.

Virve Hedenborg
virve.hedenborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".