Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Många storföretag motarbetar pappaledigt

Publicerat fredag 23 december 2005 kl 05.00

En studie av stora svenska företag visar att en tredjedel direkt eller indirekt motarbetar pappaledighet. De fackliga organisationerna är inte heller aktiva i att uppmuntra män att ta ut föräldradagar.

– Hittills har jag bara blivit positivt bemött. Jag bytte också jobb sex veckor före och det var en del av affären, säger Mikael Hedström som är förvärvsarbetande pappa.

– I mån av möjlighet från jobbet har jag tänkt vara pappaledig. Det är väl inte odelat positivt från företaget. Jag jobbar på ett mindre företag där det inte finns så mycket utrymme för någon form av ledighet, säger Magnus Lundén

Få uppmuntrar
Att vara pappa är fortfarande en privat angelägenhet som få företag lägger sig i eller uppmuntrar. Bara sex av 200 stora privata företag uppmuntrade pappor att ta ledigt visar en studie som gjorts under drygt tio år vid Göteborgs universitet.

Det är inte mycket som förändrats det senaste decenniet. Bara en tredjedel av företagen är uttalat positiva till att pappor är hemma med barnen, säger Philip Hwang, professor i psykologi som ligger bakom studien.

– En tredjedel är neutrala, det här är upp till er att bestämma, det är er lagliga rätt. Vi gör inget varken för eller emot. Så finns det en tredjedel som utövar någon sorts passivt motstånd. Det kan ta sig väldigt många olika uttryck. Ett sätt är att hänvisa till att vissa positioner i företaget inte går att förena med ett aktivt föräldraskap.

Men det kan också handla om att chefer mellan raderna hotar med omplacering.

Facket passivt
Personalchefer, anställda och representanter inom facken har deltagit i studien, men inte heller facken får särskilt bra betyg. Bara var tionde fackorganisation har aktivt uppmuntrat pappor att ta föräldraledigt.

– Tittar man på vilka faktorer som spelar in för att en facklig organisation ska vara pådrivande så är det att företag och fack drar åt ungefär samma håll när det gäller frågorna om arbete och familj. Den allra viktigaste var att fackordföranden var en kvinna.

Vad har samhället att vinna på att företag blir mer pappavänliga?

– Det är att man inte gör detta till en privat angelägenhet. Man förflyttar fokus till arbetslivet, säger Philip Hwang, professor i psykologi vid Göteborgs universitet. 

Viveca Bladh
viveca.bladh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".