Laila Freivalds.

Freivalds avstår minnesceremoni

Utrikesminister Laila Freivalds tänker inte som planerat delta i den minnesstund för offren för flodvågskatastrofen som hålls på Skansen i Stockholm på annandagen.

”Jag har beslutat mig för att inte delta vid minneshögtiden på Skansen eftersom min närvaro har mött reaktioner. Minnesceremonin måsta få vara en stilla och värdig stund för alla de människor som känner sorg och saknad. Av hänsyn till sörjande kommer jag därför hedra tsunamins offer genom att följa ceremonin på annat sätt”, säger Laila Freivalds i ett pressmeddelande.

Minnesstunden på Skansen i Stockholm börjar klockan 15, men för de anhöriga startar ljuständningen klockan 14.15.

I minnesstunden medverkar bland andra talman Björn von Sydow, biskop Caroline Krook, ordförande för RSOS Kerstin Wigzell, solisterna Natalie och Nina Kinert samt Lars Säfsund och skådespelare Annika Hallin.

Minnesstunden hålls i närvaro av bland andra kungaparet och kronprinsessan, statsminister Göran Persson samt statsråden, Carin Jämtin, Thomas Bodström, Mona Sahlin, Lena Hallengren och Bosse Ringholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".