Praktfull kunglig procession genom London

Drottning Elizabeths guldjubileum nådde sin kulmen under tisdagen, när hennes femtio år på tronen firades med en praktfull procession genom Londons gator, som kantades av hundratusentals människor .
Drottningens fyra ton tunga guldvagn drogs av åtta hästar och eskorterades av lakejer och livgardister i full stass under den storslagna processionen, som gick från Buckingham Palace till S:t Paulskatedralen, där en tacksägelsegudstjänst hölls. Stor sympati för monarkin Under den långa jubileumshelgen har en våg av sympati vällt mot drottningen och stödet för monarkin hos britterna är starkare än på länge. Vid banketten som följde i Londons traditionsrika stadshus prisade premiärminister Tony Blair hennes patriotism. Prins Philip förvånad Men när Tony Blair sa, att han som premiärminister hade särskild insyn i kungafamiljen gjorde drottningens make prins Philip en förvånad grimas. Drottningen, däremot, satte som vanligt inte foten fel och talade om - fotboll. Halva jubileumsåret har gått, sa hon, men tro inte att vi gör paus i halvlek.
Titti Nylander, London
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista