Hundratals evakuerade efter brand

Omkring 150 personer fick evakueras natten till onsdagen sedan en vindsbrand brutit ut i ett åttavåningshus på Hisingen i Göteborg. Ingen människa skadades i branden.

Branden bröt ut vid halvett-tiden natten till onsdagen. Räddningstjänsten evakuerade för säkerhets skull de som bodde på de fem översta våningsplanen i husets samtliga sex trappuppgångar. Vid tretiden hade räddningstjänsten fått elden under kontroll. Ingen kom till skada vid branden.

Som mest deltog ett 40-tal brandmän i släckningsarbetet. Elden bekämpades inifrån av rökdykare och utifrån med stegbilar och en så kallad hävare som gör att man kan ta upp hål i taket för att släppa ut rökgaser.

Någon timme efter utbrottet såg det ut som att elden var under kontroll, men den tog sig igen. Vid tretiden fick räddningstjänsten kontroll över branden genom att ta hål i taket.

Hur branden uppstått är oklart.
- Vi har initierat en brottsplatsundersökning, det gör vi alltid vid så här stora bränder. Det får polisen ta hand om, sade räddningsledaren Ingemar Waldenby till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".