Skanska om Gåshaga: "Affärerna har kommit igång igen"

I år byggs det 8.500 hyreslägenheter till dom köande runt om i landet. Det är bostadsbrist i 111 kommuner. Samtidigt byggs det bostäder för omedelbar inflyttning där läget och kvalitet, är viktigast. Ett sånt område är Gåshaga på Lidingö med utsikt över Stockholms innerskärgård.

Det är en ”underbar utsikt över Stockholms inlopp”, som det heter i annonserna. Det som är ledigt att köpa hos Skanska i Gåshaga - är 4 villor för 7, 2 miljoner styck. 10 bostadsätter mellan 2,4 och 5,1 miljoner och radhus för 4,7 miljoner. Månadsavgifterna ligger mellan 5.200 kr och 6.700.

Rinkeby för rika
Gåshaga blev omskrivet för en par-tre år sen. IT -bubblan sprack och plötsligt fanns inga köpare. Byggbolaget NCC sålde bara3 av 22 lyxlägenheter, och bara 9 av 40 lyxradhus. Dagens Industri kallade Gåshaga; ”Rinkeby för rika”.


Nu har affärerna kommit i gång igen, säger Madelene Nibs, på Skanska. Man får mycket för pengarna här! Unga familjer köper villorna. Och äldre lidingöpar som sålt villan köper bostadrätter. 550 familjer ska bo här när det är klart om ett par år. Och det finns som sagt lediga bostäder här och det är fasta priser som gäller- inte nån budgvining.

Samtidigt står det 133.000 bostadssökande i Stockholms bostadskö. Skanskas marknadschef är medveten om att dom lediga bostäderna i Gåshage inte är något för dessa köande.

Lars-Erik Backman
lars-erik.backman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".