Allt fler byter klappar via nätet

I mellandagarna är det strålande tider för alla möjliga bytesaffärer. Och det har blivit allt vanligare att sälja julklapparna på internet mot kontanter.

Men när Ekonomiekot gav sig ut på stan idag visade det sig att många håller fast vid det gamla sättet; att gå till en butik.

– Jag ska byta en popcornmaskin som jag inte ville ha och en tröja som var för liten, säger Filip Haraldsson.

Många byter klappar
Ute i butikerna är bytet av julklappar i full gång, för stora tröjor byts mot mindre och den där ljusstaken från tant Agda kan bli någonting du faktiskt verkligen ville ha.

Fortfarande går många helst tillbaka till affären, men har man inget kvitto eller vill man ha kontanter kan det löna sig att sälja de oönskade julklapparna på internet istället.

Ökat antal annonser
Annonsmarknaden Blocket hade i januari 2005 en trafikökning på 29 procent jämfört med december året innan och i dagarna har många julklappar annonserats ut. David Vallin på Blockets marknadsavdelning ser att många använder sig av den här metoden oh det är en markand som ökar säger han.
Philip Ramqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".