Khaddam.

Syriens president hotade Hariri

Syriens vicepresident Abdel Halim Khaddam meddelade på fredagen att han avgått.  Khaddam som egentligen lämnade sin post redan i somras  är  mycket kritisk till den nuvarande syriska politiken.

I en intervju med med tv-kanalen al-Arabiya  säger den tidigae vicepresidenten Khaddam att Syriens president, Bashar al-Assad, framfört hot mot Libanons tidigare premiärminister Rafiq Hariri bara kort tid innan Hariri mördades i februari i år.

Enligt Abdel Halim Khaddam ska Bashar al-Assad bland annat ha sagt till Rafiq Hariri att han skulle krossa den som inte lyder Syrien.

Khaddam säger också att Syrien visste att Hariri direkt motarbetade Syriens inblandning i Libanon och att det gjorde president al-Assad rasande.

I intervjun kritiserar den förre syrise vicepresidenten också Damaskus-regimen för misslyckade reformer och anklagar den för korruption.

73-årige Khaddam betraktades som grundare av Syriens Libanon-politik fram till det syriska tillbakadragandet från Libanon i våras.

Han var vice-president också under den förre syriske presidenten Hafez al-Assad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".