Hjälp åt medflyttande viktigt vapen i kamp om arbetskraft

Kampen om attraktiv arbetskraft hårdnar på många håll i landet. För att locka personal blir det allt viktigare att hjälpa till med praktiska frågor, som att ge den medföljande jobb. En av de orter som kommit längst med detta är Växjö.

Emma Wisén fick hjälp av Medflyttarakademin, Medak, att hitta ett receptionsjobb i Växjö när hennes pojkvän skulle lockas till den allsvenska fotbollsklubben Öster.

– Det var ju viktigt att det skulle lösa sig för mig också med ett jobb här i Växjö, som passade min utbildning. För att han ska trivas och att det ska fungera med fotbollen är det viktigt att allt runt omkring fungerar också, säger Emma Wisén.

Blev du förvånad över att du kunde få den här hjälpen?

– Ja, väldigt. Jag hade aldrig hört talas om något liknande. Nu i efterhand vet jag att det finns på fler ställen i landet. Det var väldigt betydelsefullt, faktiskt.

I sex år har Medak funnits i Växjö. Det är en ekonomisk förening bestående av ett nätverk av ett 40-tal privata och offentliga arbetsgivare som ska hjälpa arbetsgivare att locka attraktiv arbetskraft till regionen genom att hjälpa till med praktiska saker, men också med utbildning eller arbete för en medföljande.

Det handlar framför allt att få den attraktiva arbetskraften att trivas så den stannar kvar. Det säger Eva Ahlgren-Lattouf, som chef för Medflyttarakademin.

– Det vinnande konceptet är att vi är unika på att erbjuda just karriärcoachning. Vi ser till att lägga ut eventuell medflyttande partners cv online på hemsidan så att vi sprider det i vårt nätverk. Vi erbjuder ett personligt möte till medflyttande partner. Det är att någon bryr sig, det är A och O. Det skapar mervärde för regionen och för våra medlemmar.

Det är för att få dem att trivas och vilja stanna kvar?

– Ja, absolut. Både att attrahera och tala om vilken attraktionskraft som finns här och dessutom att få dem att vilja stanna kvar. Vi menar att det kan vi bidra med genom att erbjuda ett helhetskoncept och framförallt sätta eventuellt medflyttande partner i fokus.

Det senaste året har Medak hjälpt runt 70 personer, i de flesta fall med jobb. Liknande idéer används nu på allt fler håll i landet, konstaterar Roland Lexén som är sektionschef på organisationen Sveriges kommuner och landsting.

– Det finns en konkurrens kring arbetskraften där man måste kunna presentera helhetslösningar som arbetsgivare, där man kan erbjuda bra arbete, naturligtvis, men även goda livs- och boendemiljöer, bra kommunikationer och ett bra fritidsliv.

I vilka kommuner är det här viktigast?

– Det är väl i de kommuner som känner av den här typen av konkurrens kring arbetskraften. Då måste man samverka mellan privat och offentlig sektor för att kunna erbjuda de här goda helhetslösningarna, säger Roland Lexén.

Daniel Rundqvist, Jönköping
Daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".