Hellström i förvånande utspel

I en artikel i dagens Financial Times varnar koncernchefen Kurt Hellström för att det dröjer ytterliggare innan det vänder för telekomindustrin. Ett uttalande som kommer i ett känsligt läge.
I artikeln säger Ericssons koncernchef Kurt Hellström att det finns risk för att marknaden för telekomprodukter inte blir bättre nästa år. Ett överaskande uttalande då Ericsson tidigare inte velat säga någonting alls om den närmaste framtiden. I morgon torsdag samlar Ericsson sina ägare till bolagstämma för att ta beslut om att ge ut nya aktier och då lär koncernchef Kurt Hellström få förklara hur han ser på framtiden. För Ericsson är läget nu känsligt. Den emission på 30 miljarder kronor man vill genomföra oroar nämligen aktiemarknaden. Sedan den bistra kvartalsrapporten i april har aktien tappat 60 procent av sitt värde. Skälet till aktiens dramatiska fall beror delvis på negativa nyheter från teleoperatörerna som skall köpa de mobilnät Ericsson tillverkar. Men Ericssonaktien pressas också hårt av den osäkerhet som finns på aktiemarknaden kring den nyemission som Ericsson vill göra. Det finns de som tvivlar på att Ericsson kan hitta köpare till de nya aktier företaget vill ge ut och som skall inbringa 30 miljarder kronor till företaget. Ericssonaktien stiger trots koncernchefen Kurt Hellströms pessismism. Vid klockan 15.10 på torsdagen hade Ericsson gått upp med näsyan 2 procent på Stockholmsbörsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".