Israel beskjuter Arafats högkvarter

Ett 50-tal israeliska pansarfordon gick natten till torsdagen in i staden Ramallah på Västbanken och den palestinske ledaren Yassir Arafats högkvarter har beskjutits. Ett befäl inom Arafats underrättelsetjänst har dödats. Den israeliska räden kommer dagen efter det senaste sprängattentatet inne i Israel där 16 israeler dödades.
Uppgifterna från Ramallah kommer från ögonvittnen och från palestinska säkerhetskällor. I rapporterna talas det om tung israelisk eldgivning. Ett 30-tal granater ska ha avlossats mot Arafats högkvarter. Ögonvittnen berättar om hårda strider mellan israeler och palestinier. Palestinska säkerhetskällor säger att Arafat finns inne i högkvarteret men att han är i säkerhet. En källa inom den israeliska armén säger till nyhetsbyrån AP att en militär operation pågår i Ramallah, men han vill inte lämna några detaljer. Israels räd i natt in i Ramallah kommer dagen efter ett palestinskt sprängattentat vid Megiddo i norra Israel. Där dödades 16 israeler i en buss, 13 av dom var soldater.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".