Två anhållna för dödsskjutning i Solna

Två män har anhållits misstänkta för dödsskjutningen av en 32-årig man i Solna norr om Stockholm på torsdagskvälleni går kväll. 32-åringen sköts till döds på öppen gata, mitt framför ögonen på flera människor.

– De båda greps under natten var och en för sig. I nuläget är de skäligen misstänkta för mord, säger Gert Fredlin som är stationsbefäl vid västerortspolisen i Stockholm.

Klockan var strax före åtta på torsdagskvällen när den 32-årige mannen sköts till döds utanför sin bostad i Solna. Han sköts med flera skott och var död när polisen kom till platsen.

Enligt flera vittnen ska offret och den som sköt honom ha pratat med varandra före dödsskjutningen. Men Gert Fredlin vid västerortspolisen vill inte säga något om relationen mellan de inblandade.

Han bekräftar dock att de båda misstänkta sedan tidigare är kända av polisen. Också den döde ska vara känd för mindre brott. När dödsskjutningen inträffade fanns flera människor i närheten, men Gert Fredlin kan inte säga om det var någon fara för förbipasserande.

– Självklart är det så att om man skjuter med vapen på öppen plats finns det risk för att andra människor skadas men jag kan inte gå in på hur det såg ut i detalj på platsen.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".