Bush bad om råd av tidigare ministrar

Samtidigt som det senaste dygnet varit det blodigaste på fyra månader i Irak så bjöd president George Bush in 13 före detta amerikanska utrikes- och försvarsministrar till Vita huset för att få goda råd om kriget i Irak.

– Det är inte alla runt det här bordet som tycker att jag fattade rätt beslut när vi gick in i Irak men alla inser att nu när vi är där så måste vi måste vara framgångsrika och jag är tacksam för alla förslag, sa president Bush efter att ha bett om goda råd från 13 före detta försvars- och utrikesministrar som han bjudit till Vita huset.

Mest talför var president Clintons utrikesminister Madeleine Albright som föreslog att Bush ska knyta till sig ledande demokrater i kongressen och involvera västvänliga länder i Mellanöstern i Irakplaneringen.

President Bush antecknade och gav ett öppet intryck men mötet varade bara 40 minuter och en del såg det mera som ett PR-jippo för att motverka kritiken mot att president Bush befinner sig i en glasbubbla.

Bushs tidigare utrikesminister Colin Powell som varit förödande kritisk mot sin förre arbetsgivare såg plågad ut och sa ingenting alls.

Thomas Nordegren, Washington
thomas.nordegren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".