En brevbärare försöker ta sig fram i Tsunan, 30 mil nordväst om Tokyo.

Kraftiga snöfall lamslår delar av Japan

Uppdaterad 13:45
Våldsamma snöoväder har lamslagit städer och byar längs den japanska västkusten. På sina håll har det kommit närmare fyra meter snö och meteorologerna varnar nu för att det komma ytterligare en meter snö under helgen.

Det är tusentals byar och samhällen i västra Japan som har drabbats av de väldiga snöfallen. Sällan eller aldrig har det fallit så mycket snö som nu, rapporterar Jon Thunqvist från Tokyo.

Kommunikationerna är lamslagna och snömolnen fortsätter att välla in från Japanska sjön.

På många håll har militär satts in i snöröjningen men de som bor i de mest avlägsna bergsbyarna kommer att få vänta flera dagar på hjälpen.

Enligt meteorologerna är väderläget extremt den här vintern. Vissa anser att det beror på växthusaffekten, andra att det rör sig om naturliga variationer, men det är i alla fall säkert att det kommer att fortsätta snöa.

I värsta fall kan det komma ytterligare en meter snö under helgen.

I de östra delarna av Japan har det däremot knappt snöat alls. Vulkanen Fuji som så härårs brukar vara krönt med en vacker snökrona har bara några små drivor längst uppe på toppen.

Tv-bilder från de mest utsatta områdena visar gatlyktor som nätt och jämnt sticker upp ur snön.

Över 50 människor ska ha omkommit hittills.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".